Björn Koorem ny vd för LKAB Berg & Betong - LKAB Berg & Betong
Till startsidan
Björn Koorem, vd för LKAB Berg & Betong

Björn Koorem ny vd för LKAB Berg & Betong

Den 22 december 2016 kl. 13:00

Björn Koorem tillträder 1 februari 2017 som ny vd för LKAB Berg & Betong AB, den helägda dotterkoncernen till LKAB. Koncernen erbjuder bland annat utförandeentreprenader inom bergförstärkning och ortdrivning, producerar och levererar betong och explosiva varor, förädlar och transporterar gråberg och mineraler, samt erbjuder verkstads-, konstruktions- och underhållstjänster till LKAB och till externa kunder.

— Björn har en lång och gedigen erfarenhet av för LKAB Berg & Betong-koncernen relevanta områden och från att leda stora verksamheter, och jag ser fram emot att välkomna honom till verksamheten. Sammantaget bidrar detta till att verksamheten inom LKAB Berg & Betong kan utvecklas vidare, säger Åsa Sundqvist, direktör för Verksamhetssupport & Affärsutveckling inom LKAB där LKAB Berg & Betong ingår.

Björn Koorem kommer närmast från jobbet som platschef för Boliden Aitik, men har innan dess bland annat varit ansvarig för anläggningsverksamhet i LKAB:s underjordsgruva i Malmberget och även varit chef för malmbergsgruvan.

— Jag känner stor respekt och ödmjukhet för människorna och kompetensen inom LKAB Berg & Betong. Jag har en lång relation till LKAB Berg & Betong, då kallat KGS, men då som kund till KGS och LKAB KIMIT:s produkter och tjänster. Jag är imponerad över hur LKAB Berg & Betongs mix av verksamheter så väl kan anpassas till olika koncept för att passa till olika behov och entreprenader. Bergarbeten, krossning, betong, sprängämnen och mekaniska resurser; alternativen och kombinationerna blir många, säger Björn Koorem.

Nyheter