Hoppa till innehåll
Artboard 1Artboard fwCheckmarkclose-chubbyCombined ShapeexpandExternal-LinkUntitled-3gridlkab-breadcrumb-startinfoUntitled-1listplay-linkplay-sololkab-printikon-sök-lkabTwitterYouTube

LKAB Berg & Betong firar 60 år!

LKAB Berg & Betong Jubileumstidning

I samband med 60-årsfirandet har vi satt samman en jubileumstidning. Lär dig mer om verksamheten, möt människorna och dessutom en bonus; en hel sektion om Bergteamet som kompletterar LKAB Berg & Betong och stärker LKAB.

Ända sedan KGS startade har företaget haft en spännande resa. Uppdragen och omsättningen har vuxit rekordartat, inte minst under de senaste två decennierna. Idag är LKAB Berg & Betong en stor verksamhet som omsätter mer än 1 miljard kronor.

 

Björn Koorem har varit företagets VD sedan 2016. Vi ställde fem frågor till honom.

Bjorn Koorem.jpg

 

Vilka är de främsta skälen till framgångarna?

– Att LKAB Berg & Betong har vuxit handlar om förtroende. Jag tror och hoppas att våra kunder oavsett om det är LKAB eller en annan upplever oss som tillförlitlig leverantör. Vi gör det vi säger att vi ska göra och håller det vi lovar. Sen är det människor som ligger bakom leveranserna och utan hängivna intresserade människor fungerar det inte. Därför har vi också lyckats. I vår medarbetarkår finns ett intresse och engagemang, man vill göra sitt allra yttersta för kunden.

Vilka är LKAB Berg & Betongs främsta styrkor?

– Det är att vi är ett vinstdrivande, komnkurrensutsatt bolag där varje medarbetare känner ansvar för resultatet. Vi jobbar med kontrakt, upphandlingar och avtal hela tiden för att få jobb. Det innebär att vi hela tiden måste vara på tå och ha ett kundfokus. Vi måste vara duktiga på att leverera hög kvalite och i rätt tid. Tack vare vår långa erfarenhet, våra medarbetares kompetens och en vilja att utvecklas så klarar vi detta.

Känner du dig stolt över att bolaget nått så långt?

– Absolut, jag är mycket stolt och belåten men det innebär inte att vi får slå oss till ro. Vi ska hela tiden jobba i rätt riktning och sträva på att bli bättre i det vi gör.

Vad är viktigt för de kommande åren?

– Om ser över närmaste 10-årsperioden kommer andelen gruvprojekt för både LKAB, Boliden och andra att expandera. Det kommer att finnas massor att göra. Därför krävs oerhört många resurser i form av både människor, maskiner och inte minst kompetens. Ett sätt för oss att klara av detta är att expandera med hjälp av vårt nya systerföretag Bergteamet.

Företaget har funnits i 60 år. Vad betyder historien idag?

– Den betyder massor. Vi har en unik, familjär och entreprenöriell anda som funnits sedan 1960-talet och som i mångt och mycket lever kvar. Det har vi KGS och alla medarbetare som funnits i organisationen genom åren att tacka för. Historien, arvet och kulturen är en del av våra framgångar och som vi strävar att behålla även i framtiden.